Press "Enter" to skip to content

L’agressor de Notre Dame, acusat de terrorista

I a França, la Justícia acusa de terrorisme l’agressor de Notre Dame que dimarts va atacar un policia amb un martell. Està imputat per un intent d’assassinat terrorista contra l’autoritat pública i de pertinença a grup terrorista. Ahir el van detenir provisionalment.

El fiscal de París, François Molins, va explicar ahir en roda de premsa que l’agressor es va radicalitzar molt ràpid i que ho va fer en solitari i per internet. Segons el fiscal, l’atac va sorprendre fins i tot la pròpia família del detingut.

La família el descriu com un home solitari, seriós, discret, tranquil, poc practicant, i que mai havia mostrat cap signe de radicalització. No entenen què ha passat i estan sorpresos. Els coneguts creuen que ha estat conseqüència de la seva fragilitat en una situació personal i social d’aïllament

L’agressor va gravar un vídeo on anunciava la seva lleialtat a Estat Islàmic. Els agents van trobar a casa seva propaganda gihadista i informació sobre els atemptats de París del 2015 i de Brussel·les del 2016. Segons el fiscal, també van trobar un “manual d’acció de llops solitaris” on l’home s’identificava com un “soldat del califat”.

x Close

Segueix