Press "Enter" to skip to content

“Referèndum” Suïssa dona una lliçó a Espanya

Els veïns de Moutier decideixen en referèndum deixar el cantó de Berna per entrar al de Jura, corregint una decisió de 202 anys pressa pel Congrés de Viena (1814-1815)

Suïssa dona una lliçó a Espanya, el referèndum com a eina democràtica.

ACN Barcelona .- Els habitants de la petita localitat suïssa de Moutier han votat en un referèndum celebrat aquest diumenge a favor de passar a formar part del cantó de Jura i abandonar el de Berna, al qual pertanyien des de feia 202 anys per una decisió del Congrés de Viena (1814-1815). Els ciutadans de Moutier són francòfons i després d’aquesta votació s’uniran a una població que parla el seu idioma –Berna pertany a la Suïssa alemanya-.

Un sol vot de diferencia dona validesa a un referèndum pels demòcrates

El ‘sí’ a la unió amb el costat de Jura ha guanyat amb un 51,7% dels vots. Diversos observadors han controlat el referèndum i han seguit de prop el recompte de vots. Amb aquesta consulta s’ha corregit la decisió del Congrés de Viena presa el 1815.

Related Post

x Close

Segueix