Press "Enter" to skip to content

El govern espanyol envia una carta els ajuntaments per advertir-los : “no poden col·laborar amb el referèndum”

La missiva, signada pel secretari d’Estat d’Administracions Territorials, afirma que la consulta és il·legal i trenca amb la constitució espanyola i l’estatut.

El govern espanyol ha enviat una carta d’advertència als secretaris d’ajuntaments i interventors, que són els responsables jurídics i econòmics dels municipis, afirmant que el referèndum del primer d’octubre és il·legal perquè incompleix la constitució espanyola i l’estatut.

‘L’adequat respecte a aquests pronunciaments del Tribunal Constitucional incideix directament en l’exercici de les funcions que vostè té encomanades, en matèria de fe pública, emissió d’informes jurídics i assessorament legal preceptiu’, escriu el govern espanyol.

La carta, signada pel secretari d’Estat d’Administracions Territorials espanyol, Roberto Bermúdez de Castro, ha estat enviada a tots els ajuntaments, diputacions i consells comarcals.

El text explica que la Generalitat vol apropiar-se de competències de l’estat per organitzar el referèndum, com ara confeccionar un cens, una sindicatura electoral, etcètera.

Castro escriu que es posa a disposició dels funcionaris per evitar qualsevol incompliment de les advertències fetes pel TC espanyol. La carta suposa un nou pas de Moncloa per ha pressionar el cos funcionarial de cara a l’1-O. Cal recordar que la setmana passada es va saber que la Guàrdia Civil està fent interrogatoris de treballadors públics per esbrinar els preparatius de la consulta.

Vilaweb.

Related Post

x Close

Segueix