Press "Enter" to skip to content

L’etiqueta #CloacasInteriorTV3 ha estat el tema més comentat a nivell mundial a …

 

Segons informa TV3  el documental “Las cloacas de Interior”, emès dins el programa “Sense ficció” de TV3, ha estat líder indiscutible d’audiència aquest dimarts amb una audiència de 766.000 espectadors de mitjana i més del 30% de quota de pantalla.

L’etiqueta #CloacasInteriorTV3 ha estat el tema més comentat a nivell mundial a Twitterdurant més de tres hores. A nivell digital, des del moment de la seva emissió el documental ha acumulat una audiència de 10.000 usuaris únics, fins a tres quarts d’una de la matinada, i s’ha situat entre els continguts més vistos de la setmana.

Tot i les dades positives d’audiència digital, nombrosos usuaris han tingut problemes per poder veure el documental a l’entorn digital, tant en directe com en el seu consum en diferit al TV3alacarta. Molts d’aquests usuaris van fer arribar els seus comentaris i queixes a través de les xarxes socials.

Els drets de difusió digital del documental, el problema d’emissió a la xarxa

El motiu d’aquest problema és derivat dels drets de difusió digital del documental, restringits a Catalunya. Quan es negocien drets per la difusió digital, un dels criteris de negociació és el geoblocatge, que especifica des de quins territoris s’ha de poder veure el contingut.

Per poder fer aquesta gestió, quan un usuari vol veure un vídeo, el servidor de vídeo de TV3 li demana al dispositiu de l’usuari on és, i en funció d’aquesta informació, li serveix contingut, si té drets, o li li dona un missatge de “contingut no disponible”, si no té drets. En el cas de la restricció geogràfica per Catalunya, sovint la informació que donen alguns proveïdors d’accés a internet és errònia, i retornen un “Madrid”, quan en realitat l’usuari és a Catalunya. El servidor de vídeo creu que l’usuari està fora de Catalunya i, per tant, no li deixa veure el contingut per no incomplir amb els drets de difusió.

La política de negociació de drets digitals de TV3 intenta garantir la màxima difusió dels continguts, i sempre que es pot els vídeos estan disponibles per a tot el món. En alguns casos, la restricció s’ha de fer a nivell d’Espanya, i en aquest cas no hi ha problemes tecnològics.

Com que els problemes amb el servei només sorgeixen quan la restricció de difusió es fa a nivell Catalunya, i són per motius aliens a TV3, a TV3alacarta hi ha pocs continguts amb aquest tipus de restricció. Només es difonen digitalment continguts amb geblocatge a Catalunya quan les altres opcions s’han hagut de descartar per qüestió de drets i negociacions.

Related Post

x Close

Segueix