“Em dic Abril, tinc 17 anys i estic enamorada” La carta a tots els catalans que fa furor a internet….

Em dic Abril, tinc 17 anys i estic enamorada.
El proper 1 d’octubre probablement sigui el dia més important de la meva vida i, coses del destí, sense ser major d’edat, impotent, veig com la meva felicitat i el meu futur depenen de tu.
M’expliquen que no estàs convençuda d’anar a votar, que et fa mandra. Diuen que et conformes amb anar tirant com fins ara, i que total… ja estàs bé com estàs!
Jo només puc fer una cosa: Pregar que, tu que pots, votis. Fes-ho per mi.
No permetis que la teva peresa em condemni.
No deixis que el meu viatge, si és en cotxe, pagui l’etern peatge de ser espanyola. Si és en tren, s’estampi contra les andanes de la incompetència per la manca d’uns recursos que son nostres. I si és aeri, directament perdi el vol del meu futur per unes cues creades per l’enveja i la gelosia estatal.
No sisplau, fes un petó a l’urna en el meu nom, serà un minut. No permetis que la teva desídia em condemni.
No em facis culpable de que la teva generació no hagi trobat prous pales per enterrar un dictador que encara jo pateixo i no em deixa estimar lliurement.
Estem a les portes. Ho estem les dues, però jo tinc només 17 anys.
Tu pots aconseguir que a partir de la tardor em besin dolçament els mugrons xiuxiuejant-me a cau d`orella “t’estimos” o, pel contrari, haver de patir el que tu has hagut de soportar: Que s’amorrin a la meva mamella mentre m’insulten…
L’1 d’octubre, fes-ho per mi.
Em dic Abril, i enamorada del meu país… Depenc de tu!

Lluís Carrasco

51 thoughts on ““Em dic Abril, tinc 17 anys i estic enamorada” La carta a tots els catalans que fa furor a internet….”

  1. Jo votaré i fare tot el possible que d’altres ho. facin. Perquè jo soc també una enamorada del meu país i saps que passa que tu amb 17 anys potser, tindras temps de veureu. Però jo en tinc 74 i per mi es ARA o MAI

  1. No et preocupis abril.
   Els que estimem catalunya no et fallarem.
   Jo en tinc 63.
   He viscut temps franquistes i els d’ara, i et puc dir que quasi res ha canviat.
   Segueixen els mateixos.
   Anirem a votar i entre tots ens guanyarem el dret i la llibertat de fer un pais nou, diferent.
   No et fallarem abril.
   Volem deixar a les vostres vides un pais lliure i com cal.
   Visca catalunya lliure!!!!!!!

 1. Jo aniré a votar per tu i per molts altres que els hi serà negat. Per exemple els residents a l’estranger. Gràcies moltes gràcies

  1. Igual el escrit no es de aquesta noia,però el contingut és molt real.Tenim que intentar deixa un país lliure de espanya,per això hem de votar que si per milers de nois/as que no poden i segur que volen que catalunya per fi torni a ser un país independent.

 2. És igual que sigui mentida, és el que farem tots els que votem, conscienciar que es l’única manera de sortir a un país nou i que sigui administrat per la nostra gent, amb tots els recursos que té Catalunya.

 3. Jo tenve anire a votart ting 71 anys
  i e llejit que primer tindriem d’apendre a escriure en catala, que mes vuldria jo de sapiguel escriurel be , cuan anaba a culejit here proivit, i cuan en pudia apendre la meva prioritat fou que fosin els meus fills els que tinguesin une bone cultura.
  Jo si anire a votart…..

 4. A veure per tots els que diuen que es un fake,si mireu al final del esvrit veureu que el firma un tal lluis carrasco que ha agafat la foto d aquesta bonica noia per construir uns historia ficticia pero totalment realista si l 1 d oct. No votem si per la independencia, ala noia la anomenat abril que es un mes que va despres d octubre, si voleu tindre primaveres lliures i boniques com aquesta noia neu a votar i voteu si

 5. Si , será todo mentira!!!
  Es una manera de publicidad.
  Pero y que…lo.importante es ir a votar y decidir por nosotros mismos!!!

  1. El que és realment important és no deixar-se manipular. Sembla que avui tenim una capacitat immensa per deixar que els altres ens enredin com vulguin.

 6. Sembla mentida que hi hagi tanta gent en contra dels catalans i wue no pugin veure mes enlla del seu nas.segueix viva la herencia franquista i els seus hereus son pitjos que el seu mestre.la democracia es deixar expresar a la gent .la imposicio española , nomes es una manera obtusa de entendre la pp democracia, que nomes aplica ma ample per als seus seguidors i estri te per aui disinteix de la seva manera de pdnssr , a aquestas personas se les ha de difamar i crisificar

  1. No importa si es o no un muntatge. El que importa es el contingut. ” La veritat es la veritat la digui Agamenón o el seu porquer “. ”

   Juan Ramón.

 7. Jo potser anirè a votar…..no ho se. No tinc clar això de participar en unes votacions que no són legals ni oficials. Per aquesta regla de tres, jo puc triar les meves lleis i decidir el que considero just o injust per desobeir. Però evidentment, si hi vaig, votaré NO per aquests motius i d’altres, entre els que hi ha la corrupció que patm a Catalunya i per la qual el nostre “Govern” no fa res excepte recolzar-la. Per tenir més del mateix ja m’està bé com estem.

 8. Sóc fill de família extremenya, i jo també nascuc a Extremadura, però Porto tota la meva vida a Catalunya, la meva dona catalana i el meu Alejandro i Álvaro catalans ,un de Gavà i l’altre de Vilafranca del Penedès.
  L’marge de tot ting el convenciment que lo mitjor per mi i per als meus és votar sí de totes totes, confio plenament en el nostre país i en la nostre gent .

 9. Abril? Lluís? Metàfora? Mentida? Conspiració? Ovnis? Quina confusió.
  Ja no sé si lleparé amorosament una urna, o passaré democràticament un sobre pel canalet d’algun escot, però el que tinc clar és que l’1-O sortiré de casa i farem moure coses. Amb sort, hi haurà tant moviment que res no serà el mateix mai més, a partir de l’ENDEMÀ DE L1-O.
  Jo també estic enamorat, Abrilluís, del futur, de l’esperança, i d’una il·lusió la intensitat de la qual no havia experimentat mai en els 52 anys que tinc.
  Qui es quedi a casa l’1-O opta per la mudesa voluntàriament. Com diu la milonga: “que no se quede cashado quien quiera vivir felis”

 10. Hi ha més corrupció a Espanya que a Catalunya. Ens volen vendre el contrari, no ens enganyem, entre tots farem un país millor en el que, el corrupte pagui amb multa i presó, AIXÍ VULL JO EL MEU PAÍS. votaré que si, per tú, per mi i per tots, que tinguem una travessia tranquila, bon viatge.

 11. als meus setanta anys viscuts sota la dictadura i sota la sombra feixuga dels franquistes veig que arriba la possibilitat de canviar-ho per a bé, si som capaços de deixar els partidismes per un dia i unir els nostres vots.
  votaré perque els que veniu darrera nostre pogueu viure en un pais diferent i respectat que nosaltres no hem tingut tot i haver estat millor que el que van tenir els meus pares

 12. Quina pena Abril, tens 17 anys i desde ben perita t’han explicat que Cataluña es un país, i que vam ser molt grans, durant el regne Catalano-Aragonès, i que el 1714 van guanyar els dolents i vam perdre la guerra de secessió…..quina pena haver-te d’explicar que Cataluña es una CCAA, que mai va existir tal regne, es deia en realitat regne de la Corona D’Aragó, i que el 1714 el poble de Cataluña recolçava als Borbons que finalment van guanyar la guerra contra els Austries, els quals volien sotmetre al poble, i sort que no ho van a conseguir, gracies als Borbons. Avui, l’11de Septembre haurieu de célebrar la derrota dels que ens volien agenollats i no al revés.
  Espero que obris els ulls, i de pas, et fare un favor no anant-t’hi a votar.
  PD: dirigit als creadors d’ idees del separatisme. La próxima vegada feu un relat mes creíble, els catalans no som tontos

 13. Abril, seremos muchos los que votaremos por ti. No debe preocuparte que haremos todo lo posible para que nuestros hijos, nietos y todas las Abril como tu puedan vivir en paz y libertad.
  No nos olvidaremos, ni tendremos pereza de salir el 1-O. No podemos fallaron, ni fallar nos a nosotros mismo.
  Después de tantos años luchando por conseguir un País en libertad, dignidad, derechos sociales……… no vamos a renunciar ahora.
  Continuaremos en la lucha!!!!!!! Por todos. Pero principalmente por los jóvenes como tú, que son capaces de pedirnos que no os falleros, y no lo haremos.
  Tu voto, que es besar la urna por ti, YO lo haré. Cuenta con él.
  Para todas las Abriles, que existen muchas.
  Que tienen la esperanza de conseguir la Independencia. Estamos muy cerquita de conseguirlo . Esperemos que la respuesta de los políticos esté a la altura de lo que desea el Pueblo.
  Continuamos en la lucha!!!!!!!!.

 14. Qui cregui que això és una “metàfora”, si us plau, que consulti el diccionari i se n’assabenti què és realment una metàfora. Així, si més no, haurem guanyat una miqueta de cultura, que bona falta que ens fa.

 15. Ara de les troles en diuen metàfores. Molt bé, però com sigui, no heu entès res de res. Els que volen la independència aniran a votar TOTS, no en faltarà cap ni un. No cal convènce’ls, són fanàtics, tenen el cap passat per una rentadora centrífuga i repeteixen com zombis “SÍ… SÍ… SÍ…”. Aquests dos milions d’adoctrinats van anar a votar el 9N, van votar JxS o CUP el 27S i tornaran a fer cap a les urnes, siguin de plàstic, de cartró o de teranyina, l’1-O. Però, ai las, els votants constitucionalistes no s’hi presentaran. Són aquests els que heu de convèncer, i òbviament amb “metàfores” per a retardats mentals no ho aconseguireu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.