Press "Enter" to skip to content

Puigdemont envia aquesta carta a Albiol : ” “Porto mesos, des del gener passat, esperant que el president del Govern espanyol …

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acceptat aquest divendres reunir-se amb el líder del PP català, Xavier García Albiol, i així li ha comunicat en una carta enviada al popular. Puigdemont recalca que accepta aquesta reunió proposta per Albiol fa dos dies a través també d’una carta-, tot i les “clares faltes de respecte” que el líder popular ha mostrat cap a la majoria parlamentària sobiranista.

El president accepta reunir-se amb el diputat popular però no dins el termini que li demanava Albiol: Puigdemont ha fixat la cita per a “la segona quinzena del mes d’agost”, mentre que el líder del PP volia que fos a la primera.

El president també li ha retret a Albiol que el president del Govern, Mariano Rajoy, no accepti reunir-se amb ell per abordar el referèndum de l’1 d’octubre i altres temes d’interès per a la Generalitat. “Porto mesos, des del gener passat, esperant que el president del Govern espanyol tingui amb mi la mateixa consideració que vostè amablement em demana i que es mereix que jo li dispensi”, conclou.

Puigdemont li anticipa a Albiol que vol parlar de “la fractura” que va generar el Tribunal Constitucional amb la sentència sobre l’Estatut i que, segons lamenta, obliga els catalans a aplicar una norma que no és la que van votar en referèndum.

“Plenament legal”

Mentre Albiol advertia en la seva carta de les greus conseqüències d’organitzar un referèndum, Puigdemont li replica a la seva que la votació de l’1 d’octubre és “plenament legal i plenament legítima”.

“El fet que no hagi pogut ser acordat amb el Govern central, tal com hauria desitjat, no ho invalida” com a mecanisme per conèixer la posició dels catalans sobre la independència de Catalunya.

Related Post

x Close

Segueix