Press "Enter" to skip to content

Escrit fet per un Mosso d’Esquadra per conèixer la realitat i la fustració que genera l’actitut de l’estat Espanyol.

En mans de qui estem?

Portem 2 anys en nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista. La Generalitat porta temps denunciant la poca cooperació del Gobierno del PP en la lluita antiterrorista. Els Mossos d’Esquadra no tenim accés a les dades ni recursos del Centro de Inteligencia contra el Terrorismo y el Crimen Organizado (CITCO). El Ministerio del Interior tampoc ens ha permès integrar-nos en el sistema Europol.
A Catalunya s’han detingut 1 de cada 3 sospitosos jihadistes i segons tots els experts és un nucli de jihadisme a nivell mundial. Tot i així Madrid s’ha negat durant 8 anys a acceptar la convocatòria de la Junta de Seguretat de Catalunya. 8 anys. Molt abans des que existís Estat Islàmic. Imagineu el que ha canviat tot en 8 anys.
Moncloa juga amb la seguretat dels catalans.
És inexplicable. S’ha arribat a un punt insuportable. És indignant.
A més a més s’han oposat a la convocatòria de 500 noves places de Mossos d’Esquadra. Els Mossos hauríem de comptar amb 1.500 agents més dels que disposem actualment. I així es va acordar al 2006 entre Gobierno i Generalitat. Però el diferents Ministros del Interior ho han anat congelant. S’està posant en risc la seguretat perquè la falta d’efectius fa que no es pugui complir amb el número d’hores de servei que es requereix per a la lluita antiterrorista.
Tampoc han acceptat la petició del Parlament de Catalunya, que porta anys reclamant que els Mossos siguem integrats al CITCO i al sistema d’alerta primerenca i a la informació policial europea (EUROPOL, SIENA, SIRENE). La Generalitat no s’ha cansat de demanar que els Mossos ens incorporem plenament com a policia integral a tots els organismes policials.
De fet, Rajoy no ha convocat als Mossos al gabinet de crisis governamental creat després de l’atemptat a les Rambles. Mentre que a la reunió de coordinació dels Mossos sí hi eren presents Policía Nacional i Guàrdia Civil.
Així de gros. Així d’incompressible. Així d’irresponsable.
En mans de qui estem?

Related Post

x Close

Segueix