Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Més de mig milió de persones clamen #NoTincPor a Barcelona

Barcelona i Catalunya han homenatjat les seves víctimes i també tots aquells que van treballar per salvar vides i evitar més morts. Mig milió de persones participa a la manifestació contra el terrorisme, segons la Guàrdia Urbana. A les sis de la tarda ha començat i ha fet un recorregut lent pel Passeig de Gràcia, fins a la plaça Catalunya.

El lema de la marxa ha estat #NoTincPor, el crit espontani que va néixer després dels atemptats que van deixar 15 morts a Barcelona i Cambrils i ja ha esdevingut universal.

Els protagonistes han estat els que van atendre a les víctimes i eren a la capçalera, a la cruïlla del passeig de Gràcia amb el carrer Casp. Eren els 75 membres que han portat la pancarta: Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, policies locals de Cambrils, d’Alcanar i de Ripoll, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Bombers, com també representants del Sistema d’Emergències Mèdiques.

També personal sanitari dels vuit hospitals que van atendre víctimes: Vall d’Hebron, Hospital del Mar, Pere Camps, Sant Pau, Clínic, Germans Trias i Pujol, CUAP Sant Martí, Dos de Maig, Sant Joan de Déu, Sagrat Cor, Joan XXIII, així com forenses, professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona i la Creu Roja.

Membres de la comunitat musulmana i entitats veïnals; treballadors del servei de neteja, empreses o organitzacions que el dia de l’atemptat van tenir una actitud solidària, com taxistes, el “centre d’atenció telefònica” de Turisme i el Punt d’Informació de Turisme de Barcelona, com també d’El Corte Inglés, Hard Rock Café, Sfera i el sector hoteler.

Així mateix representants de col·lectius vinculats a la Rambla, com els comerciants de la Boqueria, Amics de la Rambla, floristes, quiosquers, cambrers i personal de la biblioteca de Sant Pau i de la Biblioteca de Catalunya.

Just després d’aquesta capçalera, també hi havia una representació de familiars de víctimes dels atemptats, així com una representació ciutadana que inclou una delegació d’entitats que treballen per la pau, contra el racisme i en defensa dels drets humans, així com associacions de Ciutat Vella, entitats veïnals, ciutadanes i una representació d’agents econòmics.

x Close

Segueix