Miquel Iceta : El Govern està dividit sobre tenir o no exèrcit en cas d’independència … “apaga y vámonos” , aquest procés no és seriós ni …

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que si finalment la Generalitat acaba convocant un referèndum sobre la independència el proper 1 d’octubre, els socialistes catalans faran una crida als seus votants ia la ciutadania en general perquè no vagin a votar a la consulta.

En declaracions a Efe, el primer secretari socialista ha alertat a més que la Llei de Transitorietat Jurídica que preveuen aprovar Junts pel Sí (JxSí) i la CUP té, al seu parer, només dos objectius: intentar demostrar al món independentista que “es va seriosament “, i “atemorir” els no independentistes perquè vagin a votar no i així augmentar l’eventual xifra de participació.

Encara que Iceta ha considerat que un referèndum “vinculant, amb garanties i legal” no se celebrarà, en qualsevol cas ha deixat clar que “en el moment en què hi hagi la perspectiva de fer un referèndum que és il·legal, direm a la gent que no participi , naturalment. És de calaix “.

“Si la Generalitat arriba a convocar el referèndum il·legal, és obvi que direm a la nostra gent i als ciutadans en general que no s’ha de participar”, ha afirmat. I és que Iceta ha denunciat que les forces independentistes “pretenen presentar la creació d’un nou estat com a cosa fàcil i sense grans obstacles” i, en aquest sentit, ha criticat la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República que JxSí i la CUP preveuen aprovar al Parlament en el ple d’aquesta setmana.

“Les forces independentistes” pretenen presentar la creació d’un nou estat com a cosa fàcil i sense grans obstacles ”
“És un deliri. És delirant “, ha recalcat en al·lusió a aquesta llei, la principal de les anomenades” lleis de desconnexió “, prevista per a, en cas que guanyés el ‘sí’ a la independència, intentar crear un marc legal alternatiu a l’espanyol.

Iceta ha carregat amb contundència contra aquesta llei, titllant-la de “bodrio” i amb un contingut que “no s’aguanta per cap costat”. “És una cosa una mica boja -ha suggerit-. Es fa un referèndum per saber si la gent vol o no la independència, però per si de cas es aprova una llei per anar cap a la independència “.

I ha anat més enllà en alertar que la llei “només té dos objectius: intentar demostrar al món independentista que es va de debò i intentar atemorir els que no volen la independència, per veure si voten ‘no’ en el referèndum que es vol convocar. Es vol donar versemblança a una cosa que no té ni cap ni peus “.

“Es fa un referèndum per saber si la gent vol o no la independència, però per si de cas es aprova una llei per anar cap a la independència”
Com també ha ironitzat sobre el debat obert en l’independentisme sobre si una hipotètica Catalunya independent hauria de tenir exèrcit, després que el president català, Carles Puigdemont, es mostrés favorable a aquesta possibilitat en cas de secessió i rebés retrets des de la CUP i ERC.

“A més, el Govern està dividit sobre la possibilitat de tenir o no exèrcit en cas d’independència … “apaga y vámonos” . És una demostració més que tot aquest procés no és seriós “, ha lamentat Iceta.

I tot i criticar que l’independentisme estigui imposant debats propis de “aurora boreal”, ha opinat que “és obvi que un país que vol mantenir la seva independència necessita garantir la seva seguretat i que, una de les parts de la seva seguretat, és l’exèrcit” .

1 thought on “Miquel Iceta : El Govern està dividit sobre tenir o no exèrcit en cas d’independència … “apaga y vámonos” , aquest procés no és seriós ni …”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.