Press "Enter" to skip to content

Rafael Nadal a EL Mundo:”l’1 d’octubre no s’hauria de produir, jo no em puc saltar un…

Rafa Nadal acaba d’aixecar el seu tercer US Open i el setzè Grand Slam de la seva carrera. El tenista segueix fent història a les pistes i ha decidit pronunciar-se públicament al voltant dels seus sentiments polítics i mullar-se amb el referèndum d’autodeterminació de Catalunya del proper 1 d’octubre, en una entrevista publicada aquest dimarts a El Mundo. Per a Nadal, “l’1 d’octubre no s’hauria de produir”.

Fragment de la entrevista de ” El Mundo” :

Et preocupa el que passi l’1 d’octubre a Catalunya?

Bé, a tots ens hauria de preocupar; al qual no li preocupi és que no té en ment a Espanya com és Espanya. Aquesta és una realitat. Hi ha un conflicte, cal solucionar-ho. És difícil, i no té una fàcil solució, però bé … Jo li dic el meu sentiment. Em sento molt proper als catalans, em sento molt espanyol també. No entenc una Espanya sense Catalunya. No m’agradaria entendre-la o veure-la. Entenc que junts hauríem poder-nos entendre, sense cap dubte, i jo crec que s’ha de fer un esforç per arribar a una entesa perquè crec que som, sense cap dubte, més forts junts que separats; tant Espanya és millor amb Catalunya com Catalunya és millor amb Espanya, des del meu punt de vista. Crec que el l’1 d’octubre no s’hauria de produir perquè, des del meu punt de vista, cada un ha de respectar les lleis i hi ha unes lleis que són les que són i un no es pot saltar les lleis perquè vulgui saltar-. Jo no em puc saltar un semàfor en vermell perquè no em sembli correcte aquell semàfor. I els que pretenen això a Catalunya han de entendre-ho. A partir d’aquí, respecto profundament el sentiment que cadascú pugui tenir, i tant de bo que se solucioni, que ens puguem entendre i que puguem viure durant molts anys com un país, que és el que som.

Related Post

x Close

Segueix