Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Financial Times : “El temps s’acaba per a un acord amb Catalunya” i assegura que Rajoy ha ajudat a fer popular l’independentisme català en

En un article titulat ‘El temps s’acaba per a un acord amb Catalunya’, el Financial Times es mostra tremendament crític amb el president espanyol, Mariano Rajoy per la rigidesa mostrada pel que fa a la Constitució: “Si Madrid continua tractant la Constitució com una ‘ taula de pedra ‘, en lloc de com un document viu per servir a un estat modern, dinàmic i en evolució, encara que sigui un fracàs, el temps per al sentit comú passarà aviat “.

A més, el Financial Times qualifica d ‘ “espectacle” la persecució de l’Estat de les urnes i paperetes per a la celebració del referèndum i la contraposa a l’ “actitud cívica” dels catalans en les seves mobilitzacions: “En comparació amb la protesta cívica d’aquesta setmana , l’espectacle de les forces de seguretat espanyoles intentant caçar urnes i paperetes no és edificant “.

El diari assegura que Rajoy i el Partit Popular “han ajudat a fer popular l’independentisme català, incitant al Tribunal Constitucional a retallar una millora de l’Estatut de Catalunya, encara que aquest hagués estat aprovat pels parlaments espanyol i català i aprovat en referèndum”. El text, a més, recorda que el raonament jurídic sembla “enganyós” quan “els articles considerats inconstitucionals a l’Estatut català van sobreviure sense qüestionament a les regions governades pel PP, com València”.

Recorda que, un cop al poder, Rajoy “es va negar a discutir un punt mig entre el ‘status quo’ i l’independentisme”. El Financial Times afegeix que un “debat estèril sobre legitimitat i legalitat no resoldrà” aquest conflicte i insta Rajoy a un canvi d’actitud: “Un punt de partida seria abordar la creença catalana que Madrid es porta una quantitat abusiva dels seus impostos” i recorda que la quantitat és “molt més gran a la qual aporta al País Basc”.

Comentaris

One Comment

  1. Ma Teresa Perica Pi Ma Teresa Perica Pi

    Hem sembla fantastic tot el que hem toca viure en aquests moments, m’encantaria poder ajudar en aquest 1d’octubre , estic a la vostre disposicio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aneu a la barra d'eines