Press "Enter" to skip to content

[ARA MATEIX]Més de 300 autocars i cinc vols xàrter marxen cap a Brussel·les

Milers de catalans es desplacen a Brussel·les en cotxe, autobusos o avions per manifestar-se aquest dijous a la capital belga. S’hi traslladen més de 300 autocars i cinc vols xàrter. La policia de Bèlgica calcula que es manifestaran entre 20 i 30.000 catalans.

L’acte “Omplim Brussel·les”, convocat per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, es farà davant les institucions europees per “denunciar la falta de democràcia de l’Estat espanyol i reivindicar la llibertat d’expressió i l’alliberament dels presos polítics”. La marxa arrencarà a dos quarts de dotze del matí per diferents carrers de la capital belga, molt aprop dels principals centres de poder europeus, com la Comissió, el Consell i el Parlament. I acabarà amb la intervenció de Carles Puigdemont i Marta Rovira, entre d’altres.

Durant tot el dia van arribant a Brussel·les vehicles procedents de Catalunya. Molts d’ells ja van arribar aquest dimarts. Sota l’etiqueta en anglès #RoadtoBrussels, camí de Brussel·les, moltes persones estan pujant fotografies a Twitter del seu viatge. Els que han triat la carretera han tunejat els seus vehicles amb estelades i fins i tot amb algun dels símbols d’aquests últims mesos com és el Piolín. Tampoc han faltat els llaços grocs. N’hi ha que per fer més amè el trajecte ha escollit teixir-se un gorro de color groc o bé sentir el disc de La Marató.

L’ANC i Òmnium confien que la convocatòria de la mobilització serà un èxit. Preveuen que pugui ser una de les manifestacions més grans que s’hagin fet mai a la capital belga. Les dues entitats convocants agraeixen les mostres de solidaritat que han rebut per part de la gent i alguns estaments europeus. A la vegada, creuen que és un toc d’alerta cap a les institucions europees davant la situació que viu Catalunya.

Comentaris

2 Comments

 1. Eme Eme 7 de desembre de 2017

  Sois muy buena gente..
  Sou molt Bona gente..
  Estic am vosaltres.
  💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛

 2. Rosa fredes fernandez Rosa fredes fernandez 8 de desembre de 2017

  Yo he estado con el corazon pero por impedimento físico me quedo viendo las imágenes en ni movil

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.