Un jutge que investiga al PP fart de rebre amenaces, sol·licita el permís per portar armes de foc

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Jucidial estudiarà aquest dijous la “petición de amparo” formulada per Manuel Penalva: el magistrat que, des del seu jutjat a Palma de Mallorca, investiga la trama de presumpta corrupció policial, empresarial i política batejada com ‘cas Cursach’ . El jutge denúncia, entre altres coses, haver estat víctima d’amenaces i pressions durant la instrucció del cas.

Des del Consell expliquen que demà, en tot cas, els vocals de la Permanent decidiran si admeten o no a tràmit la petició d’empara del magistrat, tot i que ho faran amb un informe favorable del servei central. Aquestes mateixes fonts consideren que la seva petició serà admesa com a mínim a estudi ja que consideren “molt greus” els fets que denuncien.

Manuel Penalva, magistrat del jutjat d’instrucció número 12 de Palma de Mallorca, instrueix des de fa quatre anys el cas de suposada corrupció nomenat després de l’empresari Bartomeu Cursach, detingut al febrer d’aquest any, amb diverses peces separades.

En els últims mesos, el jutge ha denunciat amenaces i pressions de diferent consideració, des seguiments de detectius privats fins amenaces que els van portar a sol·licitar permís per portar armes de foc. El passat mes de novembre diversos centenars de persones es van manifestar fins i tot davant el jutjat acusant al magistrat i el fiscal del cas, Miguel Ángel Subirán, de corrupció, exigint la llibertat d’Cursach.

2 thoughts on “Un jutge que investiga al PP fart de rebre amenaces, sol·licita el permís per portar armes de foc”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.