1.500 alumnes de més de 400 instituts d’EUA debatran sobre la Independència Catalana

El debat català es traslladarà aquest gener als instituts dels EUA La crisi a Catalunya va ser el tema escollit, entre els temes sobre Europa, pel 64% dels alumnes nord-americans per preparar-se de cara a un dels més populars concursos de debat estudiantil que se celebra a més de 400 instituts del país.

El punt de partida és molt bàsic. “Hauria Espanya concedir la independència a Catalunya?” És el títol dels debats que es van a celebrar al llarg i ample de la geografia nord-americana, de manera que els estudiants hauran de preparar-se una postura política o la contrària per ser capaços de defensar-la davant els seus rivals.

Els organitzadors dels debats, l’associació National Speech and Debate, encara no ha fixat a quins estudiants els tocarà defensar una o altra posició. De fet, en les xarxes socials existeix un debat previ molt encès entre els alumnes de secundària sobre quina posició és més fàcil de defensar, si el sí a la independència catalana, o la negativa a la separació. Fins i tot en això hi ha una certa igualtat.

Cal destacar que les competicions organitzades per aquesta associació són de caràcter anual i solen recollir els temes i debats més candents de l’actualitat, de manera que no resulta estrany que un assumpte com el català, un dels més comentats el passat 2017 a nivell internacional , hagi estat escollit per al debat. L’organització, una de les que més tradició alberga en aquest tipus de concursos, tracta de promoure el debat públic entre els alumnes, i també la seva capacitat oratòria, i, per això, reparteix més de 153.000 dòlars en beques per a estudiants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.