Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Mas afirma que els independentistes “ni són prous ni han fet prou per imposar res”

Carles Puigdemont reunirà divendres la majoria de diputats a Brussel·les. I haurà de veure com combinar el desig de ser investit president, però, alhora, garantir una legislatura estable de quatre anys.

Qui avui ho ha demanat, segons ha transcendit, és Artur Mas, amb el simbolisme que té que ho demani un president que va haver de fer un pas al costat. Mas, a l’executiva del PDeCAT d’aquest dilluns, ha afirmat literalment que els independentistes “ni són prous ni han fet prou per imposar res” i, per tant, cal un govern estable.

Caldrà veure què hi diu Puigdemont. Fins ara, els seus han defensat que, si ell no és investit, prefereixen anar a eleccions. Un camí diferent.

Puigdemont s’ha reunit també aquest dilluns amb Marcel Mauri i Agustí Alcoberro, d’Òmnium i l’ANC. Sense entrar en la investidura, l’ANC li ha demanat que la majoria independentista es traslladi al govern i la mesa del Parlament. Per la seva banda, Òmnium no ha volgut fer cap comentari sobre la reunió.

Segons informa TV3, el full de ruta que dissabte aprovarà l’ANC, al qual ha tingut accés TV3, insta que el govern i el Parlament construeixin república en tres fronts: finançament, poder judicial i força o seguretat pública.

I afegeix que cal restituir el govern legítim, derogar el 155, alliberar els polítics presos i que tornin els que estan a Brussel·les.

La resposta a tot això del PP i Ciutadans és avisar que, si hi ha cap intent de votació o investidura a distància, ho recorreran al Constitucional.

x Close

Segueix