Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Rajoy adverteix: “Si Puigdemont pren possessió des de Brussel·les mantindré el 155”

Mariano Rajoy ha advertit aquest dilluns que mantindrà l’aplicació de l’article 155 de la Constitució si Carles Puigdemont vol ser investit des de Brussel·les. Ha dit que Puigdemont no podria assumir el càrrec sense tornar a Espanya i, en conseqüència, no hi hauria nou govern.

“L’article 155 seguirà en vigor fins que prengui possessió un nou president (···) És impossible que algú pugui ser escollit president estant fugit (···) Ha de prendre possessió i ha de ser físicament perquè no es pot prendre possessió des de Brussel·les. I si ho fa, el 155 continuarà en vigor”

Segons informa TV3, el president espanyol ha assegurat que, si Puigdemont aconsegueix el seu propòsit, la investidura seria recorreguda de manera immediata per l’executiu de l’Estat davant el Tribunal Constitucional.

Rajoy ha fet aquesta advertència en la seva intervenció a la reunió de la Junta Directiva Estatal del PP, en la qual ha fet una crida al “realisme i al sentit comú” davant la intenció del president de la Generalitat cessat de ser investit fora d’Espanya.

x Close

Segueix