Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Tajani exigeix ​​a l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona retolar en castellà

El president de l’Eurocambra va explicar l’eurodiputat que si a la imatge corporativa de l’oficina es llegeix “Parlament Europeu”, en català, és perquè s’ha dut a terme “la mateixa pràctica” que la de l’oficina de la Comissió Europea (CE ) oberta set anys abans a la ciutat comtal i amb la qual la de l’Europarlament comparteix immoble i espais. L’oficina de la CE a Barcelona està oberta des de 1991 i la de l’Eurocambra des de 1998.

Calvet ha fet arribar la mateixa missiva de queixa per denunciar el que segons ell és “aberrant” al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, perquè demani un canvi de política lingüística també a l’oficina de l’executiu comunitari a Barcelona.

En la missiva enviada a Juncker, encara sense resposta, Calvet reclama al president de l’executiu comunitari que “reflexioni sobre el aberrant cas que denuncio i les seves conseqüències en l’actual crisi política i social que es viu en aquesta regió d’Espanya”.

Segons l’eurodiputat, expulsat en 2015 d’UPyD, “les institucions europees han contribuït, volent o sense voler-ho, a què es distorsioni la realitat lingüística i constitucional a la Catalunya hispana, regió en la qual l’idioma espanyol és l’única llengua comuna i oficial de l’Estat i de tots els espanyols “.

Calvet també ha reclamat a Tajani i a Juncker que es consideri oficialment només a les oficines a Madrid com “seus” de les institucions europees a Espanya, mentre que les de Barcelona tinguin només un caràcter de portaveu.

Comentaris

2 Comments

  1. Juanjo Juanjo

    Aquest paio del Tajani no te ni idea de que es Catalunya. La nostra llengua es com el pais, sempre nostra. La d,ells, l,angles sense cap pais que,l parle despres del brexit. Al menys que posen el Francès o l, Itàlia que al menys el parla gran part d,europa (la seva).

  2. Josefina Josefina

    No estic de acor quels jordis,estiguin a la preso.sense haberi el judici ,y el Sr Urgadarin esta lliura ,perque .’ell esta a casa seva y els altres a la preso,?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aneu a la barra d'eines