Press "Enter" to skip to content

Tajani exigeix ​​a l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona retolar en castellà

El president de l’Eurocambra va explicar l’eurodiputat que si a la imatge corporativa de l’oficina es llegeix “Parlament Europeu”, en català, és perquè s’ha dut a terme “la mateixa pràctica” que la de l’oficina de la Comissió Europea (CE ) oberta set anys abans a la ciutat comtal i amb la qual la de l’Europarlament comparteix immoble i espais. L’oficina de la CE a Barcelona està oberta des de 1991 i la de l’Eurocambra des de 1998.

Calvet ha fet arribar la mateixa missiva de queixa per denunciar el que segons ell és “aberrant” al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, perquè demani un canvi de política lingüística també a l’oficina de l’executiu comunitari a Barcelona.

En la missiva enviada a Juncker, encara sense resposta, Calvet reclama al president de l’executiu comunitari que “reflexioni sobre el aberrant cas que denuncio i les seves conseqüències en l’actual crisi política i social que es viu en aquesta regió d’Espanya”.

Segons l’eurodiputat, expulsat en 2015 d’UPyD, “les institucions europees han contribuït, volent o sense voler-ho, a què es distorsioni la realitat lingüística i constitucional a la Catalunya hispana, regió en la qual l’idioma espanyol és l’única llengua comuna i oficial de l’Estat i de tots els espanyols “.

Calvet també ha reclamat a Tajani i a Juncker que es consideri oficialment només a les oficines a Madrid com “seus” de les institucions europees a Espanya, mentre que les de Barcelona tinguin només un caràcter de portaveu.

x Close

Segueix