Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]El vicepresident de la Comissió Europea a Puigdemont i Junqueras: “Si violen la llei, han d’afrontar-ne les conseqüències”

El número dos de la Comissió Europea, Frans Timmermans, ha estat contundent a l’hora de respondre una pregunta sobre la situació de Carles Puigdemont, a Bèlgica, i d’Oriol Junqueras, en presó preventiva a Estremera. Timmermans ha assegurat que saltar-se la llei té conseqüències:

“Tots els ciutadans, ja siguin de Catalunya o d’altres parts d’Espanya, estan subjectes a la llei i estan protegits per la llei i, si violen la llei, han d’afrontar les conseqüències d’això.”

El vicepresident de l’executiu comunitari també ha defensat que, a Espanya, hi ha separació de poders. Pel polític holandès, “en termes de drets humans”, la Comissió Europea “no té raons per criticar el sistema espanyol”:

“Estem parlant d’un estat membre on l’Estat de Dret no es posa en qüestió, on la separació de poders és clara i ben definida.”

Segons informa TV3, després de les eleccions del 21D, en què es va revalidar la majoria independentista al Parlament, la CE va rebutjar comentar els comicis, al·legant que mai opina sobre les eleccions “regionals”.

x Close

Segueix