Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Puigdemont a Comín: “Això s’ha acabat. Els nostres ens han sacrificat”

Carles Puigdemont considera que es tornen a viure els últims dies de la Catalunya Republicana i que els seus coreligionaris, segons diu textualment, l’han sacrificat. Això segons uns missatges que hauria enviat al diputat d’Esquerra Antoni Comin, i que han estat captats per un càmera de Telecinco.

Una revelació que, en paraules d’Ana Rosa Quintana(Telecinco), serveix per matar el ‘Procés’ independentista i “salvar Espanya”. L’experimentada presentadora s’ha mostrat emocionada en tot moment amb la que és “la major exclusiva que dóna en la seva carrera”. A més, es dóna la casualitat que van gravar aquests missatges gairebé al mateix temps que Puigdemont publicava un vídeo en què demanava unitat a l’independentisme i afirmava que no hi havia cap candidat possible que no fos ell.

Puigdemont diu textualment “això s’ha acabat” i que espera, dirigint-se a Comin, que ho tinguin clar. Afegeix que creu que ells sí que seran consellers però que “els nostres ens han sacrificat, almenys a mi”.

El president assegura també que el pla de la Moncloa ha triomfat. Puigdemont afegeix que només espera que sigui veritat que gràcies a això, puguin sortir tots els que estan a la presó.

Aquesta televisió informa que Puigdemont va enviar aquests missatges a Comin poc després que s’ajornés el debat d’investidura.

-Tornem a viure els últims dies de la Catalunya republicana…

-El pla Moncloa triomfa. Només espero que sigui veritat que gràcies a això poden sortir de la presó tots. Perquè sinó, el ridícul és històric…

-Suposo que tens clar que això s’ha acabat. Els nostres ens han sacrificat. Almenys a mi. Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo) però jo ja estic sacrificat tal com suggeria Tardà.

-No sé el que em queda de vida (espero que molta!). Però la dedicaré a posar en ordre aquests dos anys i mig i a protegir la meva reputació. M’han fet molt de mal, amb calúmnies, rumors, mentides, que han aguantat per un objectiu comú. Això ara ha caducat i em tocarà dedicar la meva vida en la defensa pròpia.

Puigdemont i Comín han anunciat que denunciaran la filtració dels missatges. El seu advocat, Gonzalo Boye, ha explicat que emprendran accions legals contra la cadena de televisió per gravar aquests missatges i difondre comunicacions privades.

“La manera d’obtenir-los és il·legal tant a Bèlgica com aquí i iniciarem les accions legals oportunes”.

Segons informa TV3, a banda de denunciar la falta de límits i la vulneració de la intimitat que suposa divulgar converses privades, fonts de Junts per Catalunya han explicat que el president és persona i “té els seus moments com tothom”, però “ser valent no és no tenir mals moments, sinó superar-los”. Per JxCat, els missatges recullen la seva posició política, “fruit de la seva reflexió personal” i de les diverses converses que va mantenir.

x Close

Segueix