Press "Enter" to skip to content

Rajoy demana als espanyols que estalviïn per complementar les pensions

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous que el Consell Ministres aprovarà demà un reial decret que permetrà a les persones que estalviïn en plans i fons de pensions recuperar tot o part del que estalviat a partir dels 10 anys de l’aportació .

Rajoy ha fet aquest anunci en la seva intervenció davant el Fòrum ABC, on en el seu repàs a la situació econòmica d’Espanya ha subratllat que, “ara que les coses comencen a anar bé”, és el moment de ser previsors i els poders públics han de incentivar l’estalvi a llarg termini.

D’aquí aquest anunci del reial decret que aprovarà demà el Govern, que ha dit que rebaixarà també “molt sensiblement” les comissions que es paguen a les entitats gestores i que beneficiarà més de vuit milions d’estalviadors.

Rajoy ha explicat que aquesta reforma intenta incentivar l’estalvi, apel·la a la responsabilitat individual i dóna més llibertat i més garantia l’estalviador.

El cap de l’Executiu ha recordat que a Espanya el sistema de pensions públic està garantit per l’Estat i es tracta d’un dret irrenunciable dels espanyols, el qual s’afavoreix amb polítiques econòmiques per fomentar el creixement i la creació d’ocupació.

Però ha subratllat que això és compatible amb la iniciativa privada de l’estalvi, moment en què ha recordat que els plans de pensions privats existeixen des de fa 30 anys i complementen, no substitueixen, al model de les pensions públiques.

Així, ha recalcat que el Pacte de Toledo, en les seves recomanacions, anima a reforçar aquests sistemes complementaris d’estalvi, que en l’actualitat, amb aquests més de vuit milions de persones que tenen un pla de pensions, suposen un estalvi acumulat de 106.000 milions d’euros.

Rajoy s’ha referit a les estadístiques de l’OCDE per explicar que els espanyols dediquen menys que els ciutadans d’altres països avançats als plans i fons de pensions i, en concret, ocupa el lloc 21 en aquest “rànquing”, just per darrere de Portugal.

x Close

Segueix