Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] ISIS anima els seus seguidors a atemptar a Espanya, preferentment a Barcelona

Segons informa el diari Britànic “The Sun”, experts en intel·ligència estan advertint que els atacs de “llops solitaris” podrien ser imminents.

El grup de propaganda del ISIS Muharir al-Ansar va publicar el cartell en les xarxes socials encoratjant als seguidors de ISIS a dur a terme la jihad.

La publicació conté imatges de la catedral de la Sagrada Família a Barcelona i va encoratjar als que no tenen una “arma” a utilitzar un camió o un ganivet.

A la imatge proporcionada per ISIS es llegeix: “Si no tens una arma, tens un camió o ganivet”.

 La crida a les armes (Jihad) arriba just uns mesos després de l’atac terrorista a la Rambla a Barcelona.

Fonts d’intel·ligència afirmen que és “probable” que el grup terrorista recluta musulmans locals a Espanya, “inspirats” després de les atrocitats de l’atemptat de Barcelona, ​​ja que és l’atac més cruel i recent a Europa occidental.

També es pensa que el grup podria tractar de treure profit de la tensió política en curs a la regió després del referèndum sobre la independència de Catalunya a l’octubre i els continus disturbis polítics.

El Director Regional d’Intel·ligència de MAX Security Solutions, Oliver Wiltshire, va dir a The Sun Online: “Aquest missatge és una prova del poder continu de la ideologia de l’Estat Islàmic entre els radicals a Europa i la popularitat del grup a Espanya, tot i les pèrdues en àrees d’operació prèvies.

“Sembla que hi ha una amenaça imminent d’atacs de llops solitaris provinents de persones localment radicalitzades al país, i particularment a Barcelona”.

L’any passat, els fanàtics de ISIS van utilitzar atropellaments massius i apunyalaments a tot Europa.

Al juny de 2017, vuit persones han mort i 48 han resultat ferides després que tres terroristes jihadistes van envestir amb una camioneta a vianants en el Pont de Londres abans de patir un atac amb arma blanca.

I el març de l’any passat, el jihadista Khalid Masood, de 52 anys, va matar cinc persones i va ferir almenys a 50 després que ell conduís a vianants a Westminster i va dur a terme un frenètic atac amb ganivets.

L’advertència de ISIS ve quan la temporada de turisme comença a augmentar a Barcelona i Catalunya després dels freds mesos d’hivern.

El diari Britànic també informa que en general, els mesos més populars a la regió catalana per als turistes britànics són el juliol i agost.

Fins 2.160.000 de britànics van visitar Catalunya el 2017.

Comentaris

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.