Press "Enter" to skip to content

‘The New York Times’ carrega contra Espanya per posar en risc la llibertat d’expressió

La sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans ha arribat a la premsa internacional. The New York Times recull part de la condemna del Tribunal d’Estrasburg a Espanya per imposar una pena de presó a dos manifestants que van cremar la foto dels reis a 2007.

El diari nord-americà en el seu article apunta que la decisió del Tribunal Europeu arriba en un moment en què Espanya “ha enfrontat una sèrie de desafiaments a la llibertat d’expressió tant dels usuaris de les xarxes socials com dels rapers i altres artistes” i explica que molts d’aquests han estat condemnats per les modificacions del Govern de Rajoy en 2015 sobre el “delicte d’enaltiment del terrorisme”.

A més, The New York Times aprofundeix en el context en què es va produir “el cas de protesta” d’Enric Stern i Jaume Roura, quan “el secessionisme català encara era un moviment polític marginal”.

Recorda que Amnistia Internacional també ha condemnat Espanya aquesta setmana per “augmentar l’autocensura i un efecte de refredament més ampli sobre la llibertat d’expressió a Espanya” a les xarxes socials amb el delicte d’enaltiment del terrorisme a través d’un informe, Piula si t’atreveixes.

Comentaris

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.