Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] La fiscalia demana si es pot detenir Puigdemont i Serret a Suïssa

La fiscalia ha demanat al Ministeri de l’Interior que, conjuntament amb la Interpol, faci gestions davant les autoritats suïsses per estudiar la viabilitat de la detenció, per extradir-los a l’estat espanyol.

La mateixa fiscalia també ha demanat al Ministeri d’Afers Exteriors espanyol que el cos diplomàtic aclareixi en quins actes tenen previst participar a Ginebra els pròxims dies.

El ministeri públic també ha demanat al Tribunal Suprem que adopti mesures cautelars complementàries i limiti la validesa dels passaports de Puigdemont i Serret.

Debat a la seu de les Nacions Unides a Ginebra

Això el mateix dia en què s’ha fet públic que dilluns la seu de les Nacions Unides a Ginebra acollirà un debat amb participació dels familiars dels polítics presos i els que han marxat a viure fora de Catalunya.

Amb el títol de “La regressió de drets humans a Espanya”, serà un debat organitzat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya i altres organitzacions, on hi haurà la dona de Joaquim Forn, el síndic Rafael Ribó i l’exmagistrat José Antonio Martín Pallín, entre d’altres.

Puigdemont i Serret no està confirmat que hi assisteixin, però sí que està anunciat que tindran diversos actes públics relacionats amb els drets humans durant la setmana, i és probable que coincideixin amb Anna Gabriel.

Participaran en un debat sobre la independència en el Festival de Cinema i el Fòrum Internacional sobre els Drets Humans (FIFDH).

L’organització del festival ja ha justificat la presència del Puigdemont en el certamen i el govern suís, fins i tot, ha emès un comunicat en què diu que Puigdemont, com a ciutadà espanyol, pot anar lliurement a Suïssa i fer-hi els “discursos polítics” que vulgui.

Comentaris

Be First to Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.